Beste Google alternatieven voor 2021 neem controle over je privacy!
Nieuws, Online Veiligheid

Beste Google alternatieven voor 2021: neem controle over je privacy!

Ontelbare mensen over de hele wereld gebruiken producten van Google. Veel diensten van Google zoals “Search” en “Foto’s” hebben alleen al meer dan een miljard maandelijks actieve gebruikers. Het gebruiksgemak, de grote verscheidenheid en de lage kosten zorgen voor het grote aantal gebruikers van de Google apps.

Mensen zijn zich echter steeds meer bewust van de privacyproblemen die het gebruik van de gratis diensten van Google met zich meebrengt. Steeds meer mensen willen van Google afstappen om hun privacy te beschermen. Helaas worden hun pogingen om over te stappen belemmerd door een gebrek aan informatie over Google-alternatieven.

In dit artikel geven we alternatieven voor enkele van de populairste producten van Google. We leggen ook uit waarom en hoe Google zijn diensten gratis aanbiedt en wat dit betekent voor jouw privacy.

Google Chrome alternatieven
Google Chrome LogoChrome is de browser van Google en jouw toegang tot het internet. Chrome heeft, ondanks de slechte reputatie op het gebied van privacy, inmiddels 65 % van de wereldwijde browsermarkt in handen.

Chrome legt ook een aanzienlijke verwerkingsbelasting op jouw apparaten. Dit kan de prestaties van je apparaten vertragen. Het is dus een slim idee om te overwegen om Chrome vaarwel te zeggen en over te stappen op een andere browser. We raden je aan een van de onderstaande opties te kiezen.

1.Tor Browser

TOR – anoniem internettenTor heeft zichzelf gevestigd als een begrip als het gaat om privé en anoniem surfen. Tor gebruikt NoScript om jouw online activiteiten te maskeren. Ook worden cookies verwijdert na elke sessie. De drielaagse bescherming in combinatie met een goede VPN kan ervoor zorgen dat je als ware een digitale geest wordt. Tor kan behoorlijk traag zijn en wordt daarom niet aanbevolen voor het streamen van online content.

Lees verder op: vpngids.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *