Dit moet je weten voordat je begint met thuis brouwen
Nieuws

Dit moet je weten voordat je begint met thuis brouwen

Wil je thuis je eigen bier brouwen? Het brouwen van je eigen bier kan een leuk proces zijn. Als je eenmaal weet hoe je je eigen bier moet brouwen en de juiste benodigdheden in huis hebt, is het ook relatief eenvoudig. Belangrijk is echter wel dat je van een aantal dingen op de hoogte bent. Om te beginnen is het belangrijk om altijd hygiënisch te werken als je je eigen bier gaat brouwen. Bacteriën kunnen er anders voor zorgen dat al je werk voor niets is geweest. Daarnaast is het goed om te weten dat er verschillende soorten bier zijn die je kunt brouwen. Wil je nog meer handige tips om je eigen bier te brouwen? Lees dan verder!

De benodigdheden om bier te brouwen

Als je bier wilt brouwen, zijn er een aantal benodigdheden. In principe heb je niet erg veel nodig om je eigen bier te kunnen brouwen. Denk bijvoorbeeld aan gist, hop en mout. Daarnaast heb je twee grote ketels nodig, net als een roerspaan, voldoende ijsblokjes en een waterkoker. Wil je alle benodigdheden gemakkelijk kunnen bestellen, kijk dan eens op de webshop van Brouwpunt.nl. Hier kun je namelijk een bier brouw pakket bestellen, met daarin vrijwel alles dat je nodig hebt om je eigen bier te kunnen brouwen. Wil je bier brouwen, dan vind je in het bier brouw pakket van Brouwpunt ook een duidelijke handleiding met daarin alle stappen. Wil het groter aanpakken? Dan kun je hier ook terecht om een brouwketel te kopen.

Het koelen van de wort is zeer belangrijk

Tijdens het brouwen van bier zul je de wort eerst opwarmen en vervolgens snel moeten koelen. Dit is een zeer belangrijk onderdeel van het brouwproces. Daarom is het belangrijk dat je meer dan voldoende ijsblokjes in huis hebt. Het zou vervelend zijn als het brouwproces verpest wordt omdat je door een tekort aan ijsblokjes de wort niet op tijd kunt verkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *