Is werken in de cloud veilig? Wij vertellen het!
Online Veiligheid

Is werken in de cloud veilig? Wij vertellen het!

Tegenwoordig slaan steeds meer organisaties hun data op in de cloudwerkplek. Ontzettend handig natuurlijk. Zo heb je je bestanden overal bij de hand. Het maakt niet uit of je nou op je pc, laptop, tablet of smartphone werkt. De cloudwerkplek wordt dan ook veel gebruikt om bestanden veilig op te slaan. Zo ben je verzekerd dat je gegevens veilig opgeborgen zijn en je bespaart er veel ruimte mee. Maar door de groeiende opslag in de cloud, komen er ook vragen naar boven. Waar worden de gegevens in de cloudwerkplek precies opgeslagen? En hoe veilig zijn al die bestanden eigenlijk?

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is een hot item bij de opslag van data. Hierbij gaat het over de stabiliteit van de systemen die jouw data hosten en de beschikbaarheid van diezelfde gegevens. Het is belangrijk dat je bestanden niet op een storingsgevoelig systeem staan, waardoor je bestanden een tijdje uit de lucht zijn. Aanbieders van de cloud doen daarom hun best om de betrouwbaarheid van hun systemen te waarborgen en optimaliseren. Vaak bewaren ze de data op meerdere opslaglocaties. Hierdoor zit de betrouwbaarheid van de meeste cloudaanbieders wel goed. Maar je kunt hiervoor ook een cybersecurity specialist inschakelen.

Cybersecurity specialist

De cybersecurity Specialist is verantwoordelijk voor de beveiliging van de technologische infrastructuur van een bedrijf. Hij stelt een plan op om ervoor te zorgen dat een computernetwerk of website niet geïnfiltreerd kan worden door niet-geautoriseerde personen. Ook kan de cybersecurity specialist je advies geven over de beveiliging van informatiesystemen die nog gebouwd moeten worden. Sommige specialisten verzorgen ook het onderhoud van de beveiliging. Zo garandeert hij de voortdurende bewaking van het systeem. Daarnaast is het belangrijk voor hem om een veiligheidsprotocol op te stellen. Het zijn namelijk niet altijd zwakke plekken in het systeem die toegang geven tot een netwerk. Vaak komt dit ook door de gebruikers zelf. Daarom moeten zij dus geïnstrueerd worden over hun werkgedrag. Zo kun je virussen voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *